ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Η συγγραφή είναι αρχικά πηγή έμπνευσης από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν ψάξουμε καλά μέσα μας έχουμε πολλές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο μας. Χαρακτήρες, γεγονότα, μέρη που επισκεφθήκαμε.

Ξεκινήστε λοιπόν αρχικά με τους χαρακτήρες. Γράψτε σε ένα τετράδιο τα χαρακτηριστικά τους, τα ονόματά τους, την ηλικία τους και του πού ζουν. Αναπτύξτε τον κάθε ήρωα και τον τόπο που μένει, περιγράψτε τον χαρακτήρα του και το περιβάλλον που ζει και εργάζεται. 

ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΡΧΗ 


Πολλές φορές  οι συγγραφείς θεωρούν πως γράφοντας έναν πρόλογο το έργο τους θα αποκτήσει σοβαρότητα και θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους αναγνώστες. Ο πρόλογος όμως τις περισσότερες φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλό είναι να μην φλυαρούμε ούτε πριν το βιβλίο, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια. Βάλτε τον αναγνώστη μέσα στην ιστορία από τις πρώτες κιόλας σελίδες και αν θέλετε κάντε μία αναφορά για το βιβλίο σας στο τέλος του και όχι στην αρχή του. 

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ 


Ο Καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι μια καλή περιγραφή,η οποία όμως για να γίνει πρέπει να κυριαρχεί η φαντασία. Βάλε στη θέση του αναγνώστη εσένα και προσπάθησε να νιώσεις όλα όσα θα ήθελες να νιώσει και ο αναγνώστης σου. Χρησιμοποίησε λέξεις και εικόνες που θα διαφέρουν. Σίγουρα δεν πρέπει να φλυαρείς, αλλά κάνε τον αναγνώστη να μη βαρεθεί. Αυτό θα γίνει μόνο αν στο μυαλό σου βάζεις την κάθε σκηνή που γράφεις και  αν μεταφέρεις σωστά τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Αν δεν μαγευτείς εσύ ο ίδιος από το βιβλίο σου πώς θα το κάνουν οι αναγνώστες; Αποπλάνησέ τους και σταμάτα να ακριβολογείς. 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε